Aanbod workshops

Aanbod workshops Teamtraining

   Alle workshops bekijken

Teamtraining voor het basisonderwijs cultuureducatie (beeldend) vanuit de praktijk


Voor het team van de basisschool heb ik een mooi programma voor cultuureducatie, waarbij we werken vanuit de praktijk. In het eerste deel van de workshop bespreken we aan de hand van praktijkervaringen verschillende cultuureducatie projecten en wat dat teweeg brengt bij de leerlingen. Hoe leerlingen opbloeien, trots zijn, creativiteit ontwikkelen, samen werken, enz.

Vervolgens is er een keuze mogelijkheid waarbij de deelnemers zelf actief aan het werk gaan:

- Het team gaat met een zelf gekozen thema, zelf een beeldende cultuureducatie les maken.
- Het team gaat een gezamenlijk kunstwerk maken voor in hun eigen personeelskamer, waarbij diverse beeldende technieken aangeleerd worden.
- Het team leert heel praktisch een les naar keuze, die zij op een later moment zelf kunnen inzetten in hun eigen groep. Bijvoorbeeld Hoe teken je een portret. Hoe werk je met klei enz.

Teamtraining voor het basisonderwijs cultuureducatie (beeldend) vanuit de praktijk


   

De Waddenzee


Een beeldende workshop voor docenten in het basisonderwijs. Een workshop met verschillende beeldende technieken die docenten zelf ook kunnen gebruiken in hun eigen lessen met de leerlingen.

In deze workshop voor docenten in het basisonderwijs maken de deelnemers samen een groot zee landschap met daarin eilanden, dieren en andere dingen die voorkomen in de Waddenzee. We gebruiken hierbij veel verschillende beeldende technieken. Terwijl we werken brainstormen we samen over het thema van de Waddenzee.

In overleg is het ook mogelijk om te kiezen voor en ander thema of uit te breiden met een aantal workshops voor de leerlingen. Op mijn website vindt je nog meer mogelijkheden voor beeldende workshops voor alle leeftijden met diverse thema's.


Marjo Potma - Teamtraining - De Waddenzee
Marjo Potma - Teamtraining - De Waddenzee
Marjo Potma - Teamtraining - De Waddenzee