Bijen school


De basis van dit kunstwerk bestaat uit 8 (gelijk aan het aantal groepen leerlingen van de school) grote honingraten. Alle leerlingen maken een eigen kunstwerkje voor in de honingraat van hun eigen groep en laten zich inspireren door het Bijen logo van de school en het Staphorster erfgoed.
Iedereen draagt zo bij aan het gezamenlijke kunstwerk.

Jonge kinderen uit groep 1 en 2 maken eieren en cocons voor jonge Bijen.
De leerlingen uit groep 3 en 4 maken bloemen geïnspireerd door het Staphorster stipwerk die de Bijen bezoeken bij het verzamelen van hun voedsel. We gaan daarbij niet stippen, maar de bloemen beschilderen.
De leerlingen in groep 5 en 6 maken een verzameling deuren, ramen, luiken en andere kenmerken van de Staphorster boerderijen.
De leerlingen uit groep 7 en 8 gaan Staphorster boerderijen bouwen en plaatsen die langs de weg in hun eigen honingraat. Als alle honingraten gevuld zijn met het werk van alle leerlingen van alle groepen, vormen deze samen een gezamenlijk kunstwerk en kunnen dan worden opgehangen in de middenruimte van de school.

Ook maakt iedereen een eigen kleine Bij, passend bij de leeftijd van de kinderen, ieder met hun eigen taak, zodat rondom dit gezamenlijke kunstwerk heel veel verschillende bijen gaan rond vliegen.


Marjo Potma - 37 - Bijen school