Schoen ontwerpen


Marjo Potma - Textiel - Schoen ontwerpen

Voor een schoen fabrikant ontwierp Marjo Potma diverse modellen ballerina schoenen. Een eco natuur schoen, geïnspireerd op haar fotografie van landschappen en landschapselementen. Uitgangspunten voor deze serie schoenontwerpen waren bijv. de vorm van gras gedrapeerd over een weiland hek, de draaiing in een boomstam, de wirwar van boomtakken, enz.

De ritsen jurk


Marjo Potma - Textiel - De ritsen jurk
Marjo Potma - Textiel - De ritsen jurk

Voor mode blad KNIP ontwierp Marjo Potma voor de rubriek "Op verzoek van" in het nummer november 2002 "De Ritsen jurk". Een jurk die je kunt aanpassen aan elke stemming en gelegenheid. Een eenvoudige stijlvolle jurk die van vorm kan veranderen door de ritsen in het rok gedeelte open of dicht te doen waardoor er een vrolijk dessin tevoorschijn komt en de rok zwieriger wordt. 

Mode


Marjo Potma - Textiel - Mode

Marjo is haar hele leven al aan het kleding maken. In haar eerste jaar aan de kunstacademie heeft zij daarom een studie opdracht mode gedaan. Waar zij een kledingstuk ontwierp wat door vouwen vorm kreeg.

Later maakte zij ook ontwerpen voor theater kostuums, schoenen, tassen, decor, bijzondere gordijnen, enz.

Gewichtig gordijn


Marjo Potma - Textiel - Gewichtig gordijn
Marjo Potma - Textiel - Gewichtig gordijn

Voor een sport school in Zwolle maakt Marjo Potma een bijzonder gordijn. Het gordijn bestaat uit verschillende losse elementen gedrapeerd aan gymnastiek stokken hangend aan het plafond. De vorm van de verschillende elementen, in diverse lengtes, is als een sportmediale met daar onderin een gewicht zoals in de sportschool. De randen van deze witte gordijnen zijn doorgestikt zoals bij een judo pak. Later is deze opdracht nog uitgebreid voor meerdere ramen.

Decor en kleding dansgroep


Marjo Potma - Textiel - Decor en kleding dansgroep

Deze soepel vallende jurken van verschillende lagen stof in de sfeer van bewegend water ontwierp Marjo Potma voor dans groep "Attitude" uit Zwolle. In het decor hingen 3 grote "water vallen" van diverse soorten stoffen in blauw tinten.

De presentatie hiervan was in schouwburg Odeon in Zwolle.